BeiDou چین از GPS آمریکا پیشی گرفت

BeiDou چین از GPS  آمریکا پیشی گرفت


افزایش پوشش جهانی سیستم موقعیت یابی BeiDou ترس های امنیتی را افزایش می دهد

BeiDou چین از GPS آمریکا پیشی گرفت

 

توکیو – سیستم موقعیت یابی ماهواره ای BeiDou در چین با غلبه بر رقبای ایالات متحده ، یک تغییر و تحولات با پیامدهای بالقوه عظیم برای صنعت پیشرفته و امنیت ملی است.

مدلی از سیستم ماهواره ای ناوبری BeiDou در یک نمایشگاه در استان هونان جنوبی چین در ماه آوریل نمایش داده شد

سامانه موقعیت یابی ماهواره BeiDou چین از نظر تعداد ، رقیب خود در ایالات متحده را پشت سر گذاشته است ، یک تغییر با پیامدهای بالقوه عظیم برای صنعت پیشرفته و امنیت ملی چین.

ایالات متحده مدتها است که با سیستم موقعیت یابی جهانی خود رهبر جهانی در موقعیت یابی ماهواره ای است. چین اولین ماهواره خود را در سال 2000 راه اندازی کرد.

سیستم های موقعیت یابی مبتنی بر ماهواره ، بستری است که بر روی آن مجموعه وسیعی از خدمات موقعیت مکانی ساخته شده است – همه چیز از بازی های تلفن های هوشمند گرفته تا سیستم های اطلاع رسانی اضطراری ، از داده های مکان استفاده می کند. این سیستم ها همچنین در ناوگان هوای ، دریای و زمینی کاربرد استراتژیک دارند و به سختی میتوان جایگزینی برای این تکنولوژی پیدا کرد با استفاده از این سیستم میتوان از راه دور ماشین های عظیم کشاورزی و معدنی را با دقت  بسیار بالا به حرکت در آورد

آژانس سیستم های جهانی ماهواره ای ناوبری اروپا تخمین می زند که بازار دستگاه ها و خدمات داده موقعیت مکانی تا سال 2020 به 180 میلیارد یورو (199 میلیارد دلار) برسد ، با 8 میلیارد گیرنده در کار ، این ماهواره ها را به بخش مهمی از رقابت صنعتی یک کشور تبدیل می کند.

تجزیه و تحلیل Nikkei از داده های مدار ماهواره ای از سازنده پیشرو در صنعت GNSS ایالات متحده Trimble ، رشد سریع BeiDou را برجسته کرد. چین تنها 18 ماهواره برای شروع کاراین سیستم ماهواره راه اندازی کرد. از اواخر ماه ژوئن این تعداد 35 ماهواره BeiDou افزایش پیدا کرده است ، در حالی که در تعداد سیستم ماهواره  GPS آمریکا ، 31 مورد  میباشد

در عین حال ، اتحادیه اروپا دارای 22 ماهواره موقعیتی و روسیه 24 است. ژاپن چهار ماهواره “شبه زنیت” را که محدود به کاربردهای منطقه ای هستند ، کار می کند ، و کشور هند  دارای شش ماهواره میباشد.

از 28 ژوئن ، ماهواره های چینی بیشتر از ماهواره های GPS در 130 کشور از 195 کشور جهان (کشورهای عضو ایالات متحده آمریکا به علاوه واتیکان و فلسطین) مشاهده می شدند. بیش از 20 ماهواره BeiDou در سرزمین اصلی چین مشاهده شد.

چین برای ترویج سیستم ناوبری BeiDou از طرح کمربند و جاده خود استفاده می کند. ماهواره های BeiDou بیشتر از 100 مورد از 137 کشوری که پروژه عظیم زیرساخت را امضا کرده اند ، بیشترین مشاهده را داشتند. بیشتر آنها در جنوب شرقی آسیا و آفریقا بودند.

ارتش پاکستان برای موقعیت یابی داده ها به BeDou تکیه می کند ، و در ماه آوریل یک آزمایش آزمایشی از تراکتورهای خودران در تونس با استفاده از این سیستم آغاز بکار کردند. بیش از 30 کشور در خاورمیانه ، آفریقا و جاهای دیگر از سیستم ناوبری چین استفاده می کنند.

BeiDou همچنین در ژاپن ، ایالات متحده و اروپا مشغول تلاشی است. حدود 10 ماهواره چینی بیش از آسیا در نیویورک و لندن دیده شده بودند. اما تقریباً به همان اندازه ماهواره های چینی در دو شهر آمریکایی و اروپایی در ساعات مشخصی با تعداد بالا قابل دریافت بودند. چهار ماهواره شبه زنیت ژاپن معمولاً با حدود 10 ماهواره GPS کار می کنند. اما روزانه بیش از 20 ماهواره بیدو در ژاپن مشاهده می شود.

گزارش کمیسیون بررسی اقتصادی و امنیتی ایالات متحده و چین ، یک هیئت کنگره ایالات متحده ، تخمین می زند که پکن بین سالهای 1994 تا 2020 مبلغ 10.6 میلیارد دلار روی سیستم موقعیت یابی ماهواره ای خود سرمایه گذاری کرده است. این کشور در نظر دارد تا سال 2020 حدود 10 ماهواره را راه اندازی کند. صورت فلکی ماهواره ها ، موقعیت دقیق تر را نشان می دهد. نوبوکی کوبو ، استاد دانشگاه علوم و فنون دریایی توکیو ، معتقد است که BeiDou ظرف چند سال به اندازه سیستمهای ماهواره ای اقتصادهای پیشرفته دقیق خواهد بود.

رشد صنعت موقعیت یابی داده های ماهواره ای چین پیامدهای عمیقی دارد. تلفن های هوشمند چینی و سیستم های ناوبری اتومبیل به طور پیش فرض سازگار با BeiDou هستند. تولید کنندگان خارجی از این درخواست پیروی می کنند زیرا محصولات و خدماتی که از BeiDou استفاده می کنند در بسیاری از کشورهای دیگر در دسترس خواهند بود.

تراشه های سازنده ایالات متحده Qualcomm اولین شرکتی بود که تراشه هایی را برای تلفن های هوشمند BeiDou تأمین کرد. پیشروترین سازندگان تلفن های هوشمند آمریکایی به غیر از اپل از تراشه های موجود در دستگاه های خود استفاده می کنند. STMicroelectronic سوئیس سیستم BeiDou را برای نیمه هادی های خودروی خود در سال 2015 به تصویب رساند.

یوجی موتوشی ، رئیس بخش تولید دیجیتال خودرو در واحد STMicroelectronic Japan ، گفت: “ما باید با موقعیت یابی ماهواره ها در سراسر جهان با یک نوع نیمه هادی واحد سازگار باشیم.” برای شرکتهایی که جاه طلبی جهانی دارند ، ساختن محصولات سازگار با BeiDou یک ضرورت است.

شرکت های فناوری چینی از BeiDou برای پیشرفت خود استفاده می کنند. چان چنگ ، ​​معاون رئیس گروه Lenovo در ماه مه اعلام كرد كه دقت جی پی اس اسمارت فون Z6 جدید آن دقیقاً تا 1 متر است. این گوشی دارای تراشه ای است که سیگنال هایی با فرکانس های مختلف را از ماهواره های BeiDou برای بهبود دقت دریافت می کند ، که برای اکثر تلفن های هوشمند حدود 3 تا 5 متر است.

Qianxun SI ، ارائه دهنده خدمات موقعیت مکانی که توسط Alibaba Group Holding و دیگران تأمین می شود ، از سیگنال ها و داده های BeiDou از بیش از 2000 ایستگاه زمینی استفاده می کند تا یک سرویس موقعیت یابی برای خودروهای خودران را با دقت در محدوده سانتی متر ایجاد کند. درست هنگامی که ایالات متحده در موقعیت یابی خدمات با GPS رهبر شد ، چین در تلاش است تا فناوری جدید مبتنی بر ماهواره و توسعه آن را در سراسر جهان با استفاده از BeiDou ترویج دهد.

ظهور BeiDou باعث ایجاد هشدارهایی در مؤسسه امنیت ملی ایالات متحده شده است. برخلاف GPS ، که فقط سیگنال هایی را ارسال می کند ، و نمی تواند محل گیرنده ها را مشخص کند ، ارتباطات BeiDou با زمین دو طرفه است. دین چنگ ، ​​یکی از اعضای ارشد تحقیقاتی در بنیاد میراث در واشنگتن ، گفت: هنگام استفاده از بایودو برای ناوبری در اتومبیل ، گیرنده می تواند از لحاظ نظری مکان خودرو را به یک ماهواره در مدار منتقل کند. او همچنین معتقد است که ماهواره های چینی می توانند سیگنال ها را در مناطق خاص پرتاب کنند. دولت آمریكا نگران این است كه از چنین قابلیتهایی در حملات سایبری استفاده شود

مرجع 

منو اصلی